Maslu de Obşte la Nou Român



Duminică, 27 octombrie 2013, zi de mare sărbătoare şi  pelerinaj  la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou  de la Bucureşti, a reprezentat şi pentru credincioşii ortodocşi din satul Nou Român un bun prilej de a-şi arăta râvna şi dragostea faţă de cele sfinte, căci în această zi s-a săvârşit în parohia noastră slujba Sfântului Maslu de Obşte. 
Maslu face parte din cele 7 Sfinte Taine ale Bisericii, fiind rânduiala recomandată celor bolnavi sau slăbiţi trupeşte dar şi celor sănătoşi, datorită beneficiile spirituale aduse de rugăciunile rostite în cadrul ei. Este o slujbă specială săvârşită întotdeauna de mai mulţi preoţi, mai ales în timpul posturilor; iar în mod deosebit, odată pe an, se face Maslu de obşte ( adică pentru toată obştea, pentru tot satul), cu 7 sau mai mulţi preoţi.
Anul acesta, au răspuns invitaţiei de a ne ruga împreună: pr. protopop Vasile Gafton (Avrig), pr. Lucian Bunea ( Arpaşu de Sus), pr. Bela Marius ( Cârţişoara), Pr. Cezar Bulgariu ( Cârţa), Pr. Vasile  Davidoiu  (Poieniţa), Pr. Ioan Miu ( Sărata), Pr. Andrei Todârcea ( Scorei)  şi pr. paroh Ivănuşcă Liviu Florin ( Nou Român).                     
La rânduiala slujbei au fost adăugate rugăciuni pentru animalele, roadele  şi câmpurile credincioşilor din satul nostru, iar cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele protopop Vasile Gafton.
Îmbucurător a fost şi numărul mare de credincioşi prezenţi la slujbă, mai mulţi ca în alţi ani, printre ei aflându-se şi mulţi copii.
Pr. paroh Ivănuşcă Liviu Florin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu