Nou Român împotriva experimentelor pe embrionii umani











Parohia Ortodoxă Nou Român s-a alăturat apelului făcut de către Patriarhia Română tuturor credincioşilor români de a susţine Iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi” Prin această iniţiativa cetăţenească se solicită Uniunii Europene să înceteze finanţarea activităţilor care includ distrugerea embrionilor umani.
Potrivit doctrinei şi tradiţiei sale, Biserica învaţă că  viaţa începe din momentul concepţiei (sau fertilizării), iar distrugerea de embrioni umani este un act inacceptabil din punct de vedere spiritual-moral.
Articolul 11, alineatul 4, din Tratatul privind Uniunea Europeană prevede că o iniţiativă cetăţenească europeană trebuie susţinută de cel puţin un milion de cetăţeni ai Uniunii Europene, provenind din cel puţin 7 state membre, pentru ca să fie luată în considerare de legislaţia europeană.
Iniţiatorii acestei binevenite iniţiative au fost Comisia Episcopatelor Romano - Catolice din Europa la care s-au adăugat Patriarhia Română şi celelalte Biserici creştine. România s-a înscris între cele zece state din Uniunea Europeană care au depăşit numărul minim de semnături necesare, alături de  Austria, Franţa, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania şi Ungaria. Semnături s-au adunat însă şi din celelalte state europene, ţinta fiind de 1 200 000 de semnături adunate până la data limită de 1 noiembrie 2013.

Semnături au fost adunate şi din partea  credincioşilor din satul nostru, Nou Român. Pe această cale le mulţumesc de adeziuni, sperând sincer ca efortul nostru să fie încununat de succes.  
Sprijinul dumneavoastră este de o importanţă capitală pentru apărarea dreptului la viaţă şi recunoaşterea embrionului uman ca persoană din momentul concepţiei!

 Pr. paroh Ivănuşcă Liviu Florin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu