Colectă la Nou Român pentru Fundaţia UCOS Sibiu





În perioada 20 septembrie – 7 octombrie, în Parohia Ortodoxă Nou Român s-a organizat o colectă în alimente pentru a sprijini eforturile întreprinse pe plan social de Fundaţia „Un Copil - O Speranţă” ( UCOS) din Sibiu.

Fundaţia UCOS Sibiu are menirea de a oferi sprijin şi asistenţă copiilor cu probleme (fiziologice sau materiale) şi de ale proteja drepturile în societate.

Dintre cele mai importante activităţi desfăşurate de această Fundaţie amintim:

- „Centrul ALEXANDRA” - un serviciu de zi pentru copiilor cu handicap grav de vedere având ca scop integrarea lor socială şi şcolară

- Centrul CRESC” este un serviciu de zi pentru copiii cu handicap grav neuro – locomotor în vederea integrării lor sociale şi şcolare.

- „Centru CALEIDOSCOP” este un serviciu de zi adresat copiilor cu afecţiuni din spectrul autist în vederea integrării sociale şi şcolare a acestora

- „Centru de consiliere si sprijin pentru părinţi şi copii” este un serviciu adresat familiilor cu copii aflaţi într-o situaţie de criză, cel mai frecvent de natură materială. Serviciile se desfăşoară preponderent la domiciliu beneficiarilor

- „Împreună împotriva violenţei" este un grup de lucru coordonat de Fundaţia UCOS, în fapt un parteneriat public-privat care are ca scop reducerea şi prevenirea violenţei în toate mediile în care există copii şi tineri. Activitatea se adresează atât violenţei împotriva copiilor şi tinerilor cât şi în rândul lor.

- „Program de asistenţă socială şi întrajutorare pentru comunitatea defavorizată de rromi din Vurpăr” ( mai multe informaţii găsiţi pe site-ul http://www.ucos.ro)

Toate alimentele ( cartofi, ceapă, varză, ulei, făină ,zahăr, orez şi altele) au fost aduse de credincioşi la Biroul Parohial, fiind preluate de aici în după amiaza zilei de 7 octombrie de către un reprezentant al Fundaţiei UCOS din Sibiu.

Mulţumim tuturor donatorilor şi Dumnezeu să primească jertfa tuturor!

Pr. paroh Ivănuşcă Liviu Florin


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu