23 AUGUST 2014 – SFINŢIREA TROIŢEI DIN DEAL

            





În cadrul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea FIII SATULUI NOU ROMAN, un moment de seamă l-a constituit sfinţirea unei impozante troiţe de lemn, în înălţime de 5 metri ( fără a socoti soclu de beton), aşezată la loc înalt, deasupra satului, pe dealul ce străjuieşte localitatea Nou Roman.
         A fost o întreprindere serioasă, ce a necesitat un efort susţinut şi cheltuială pe măsura. Pentru aceasta, le mulţumim celor care au avut iniţiativa şi au plătit pentru realizarea ei: Fam. Nanaşi Cristi şi Doris. Ştim de asemenea că şi alţii le-au stat aproape şi le-au oferit sprijinul lor. Dumnezeu să le răsplătească tuturor!
         
            Pe lângă înălţimea sa impresionantă, ctitorii acestei troiţe s-au îngrijit ca crucea aşezată în vârful dealului să fie luminată noaptea, putând fi observată de la mare distanţă, din satele din jur sau de pe Drumul Naţional.
Sfinţirea a avut loc sâmbătă, 23 august 2014, plecarea făcându-se din faţa sfintei biserici, deplasarea fiind realizată cu maşini de teren şi tractoare cu remorci cu bănci, puse la dispoziţie de ctitori.
Sus pe vârful dealului, în prezenţa unui mare număr de credincioşi, a avut loc Slujba de sfinţire a Aghiazmei mici şi cea de sfinţire a Troiţei noi. 
Alături de preotul paroh a slujit şi părintele Bunea Gheorghe, fiu al satului Nou Român, prezent la Sărbătoarea fiilor satului.
“Crucii Tale ne închinăm Hristoase şi Sfântă Învierea Ta o lăudăm şi slăvim!”

Pr. Ivănuşcă Liviu Florin



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu