Resfinţirea unei troiţe la Nou Român










Duminică, 30 iunie 2013, în Duminica Întâia după Rusalii, numită şi Duminica Tuturor Sfinţilor, a avut loc în parohia noastră resfinţirea uneia dintre troiţele la care în ultima vreme au avut loc mai multe lucrări de reparaţii. Este vorba de crucea în stil maramureşean ridicată cu ani în urmă de dl doctor Gheorghe Telea Bologa la intrarea în sat şi care, în urma lucrărilor de asfaltare executate la carosabilul din satul nostru, a suferit anumite stricăciuni. Astfel, cu finanţarea Primăriei Arpaşu de Jos a fost înlocuit gardul împrejmuitor cu unul nou de stejar, iar spaţiul de protecţie a fost reamenajat întru totul prin grija credincioşilor ortodocşi din zona vecină acesteia.
După oficierea Sfintei Liturghii, s-a pornit în procesiune religioasă cu prapori şi icoane la locul special amenajat, aici fiind săvârşită slujba Sfinţirii mici a apei şi Rânduiala de sfinţire a troiţei, fiind rostite totodată mai multe rugăciuni pentru ogoarele şi animalele credincioşilor din satul nostru.
În încheiere preotul paroh a mulţumit Primăriei pentru ajutorul acordat şi a încredinţat credincioşilor ortodocşi din zonă grija pentru acest frumos monument de cultură românesc.

Pr. paroh Ivănuşcă Liviu Florin


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu