Lucrul în Echipă





Preotul paroh Ivănuşcă Liviu Florin a participat în perioada 23 – 26 iulie 2012 la un curs de management al echipei, curs ce s-a desfăşurat la Aşezământul social-filantropic "Sfântul Mare Mucenic Pantelimon" de la Lacu Sărat (judeţul Brăila). Au participat un număr de 15 cursanţi reprezentând mai multe asociaţii creştine membre ale Federaţiei Ortodoxe Filantropia.

Federaţia Filantropia este o organizaţie care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunind în acest moment 17 din cele mai active asociaţii şi fundaţii care lucrează în domeniul social, în eparhiile Patriarhiei Române, Arhiepiscopia Sibiului fiind reprezentată de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Sibiu. Misiunea Federaţiei este să sprijine Biserica în lucrarea ei social-filantropică săvârşită pentru oameni şi comunităţile lor, în spiritul învăţăturii creştine.

Stagiu de pregătire de la Lacu Sărat s-a întins pe durata a 4 zile, fiecare zi av­ând 4 sesiuni de predare, formatori fiind Giorgiana Mihalache (Iaşi) şi Monica Secoşan şi Cristian Neguţ (Bucureşti).

În cadrul cursului participanţii au învăţat să lucreze în echipă, să formeze echipe şi să conducă echipe. Au învăţat care sunt nevoile personale şi interpersonale ale celor ce lucrează în echipă. Au învăţat să gestioneze conflictele care apar în echipă şi modul în care pot lua - în diferite situaţii - decizii. Au învăţat cât de important este şi cum influenţează modul în care se fac lucrurile într-o echipă. Toate aceste lucruri nu numai că le-au învăţat, dar le-au şi experimentat în situaţii practice de lucru.

În cea din ultima zi, cursanţii au primit vizita şi binecuvântarea ierarhului locului, Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Eparhiei Dunării de Jos (din care fac parte judeţele Brăila şi Galaţi). Acesta a vorbit celor prezenţi despre misiunea socială a Bisericii noastre Ortodoxe şi i-a încurajat în împlinirea datoriilor lor creştineşti.

Interesându-se apoi de locul de provenienţă a celor de faţă, am avut plăcuta surpriză de a constata că Înalt Preasfinţitul Casian cunoştea destul de bine satul Nou Român, fiind bun prieten al dl doctor Gheorhe Telea Bologa, pe care l-a întâlnit adesea la Sibiu¸şi căruia i–a adresat cu acest prilej salutările şi arhiereasca sa binecuvântare.

Preot paroh Ivănuşcă Liviu Florin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu