Întâlnire FORTE la Nou Român





Sâmbătă, 11 august 2012, a avut loc în Parohia Ortodoxă Nou Român un atelier de lucru desfăşurat în cadrul proiectului social numit FORTE.

Proiectul FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social este derulat de către Federaţia Filantropia şi Patriarhia Română, în parteneriat cu alte instituţii şi are ca scop principal dezvoltarea capacităţii organizaţionale a structurilor active în domeniul parteneriatului social din cadrul Administraţiei Patriarhale şi a unui număr de nouă eparhii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române, printre care se numără şi Arhiepiscopia Sibiului, pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel naţional.

La întâlnirea de la Nou Român au participat, alături de preotul paroh Ivănuşcă Liviu Florin, un număr de 18 credincioase, membre ale Comitetului parohial şi totodată voluntare ale parohiei în desfăşurarea acţiunilor sociale, precum şi membri ai Centrului de Resurse al Arhiepiscopiei Sibiului (pr. Ciprian Creangă şi asistenţii sociali Nicu Blaga şi Tudor Costea).

Oaspeţii noştri au prezentat pe scurt proiectul FORTE, principiile şi valorile care stau la baza furnizării serviciilor sociale, tipologia serviciilor sociale, beneficiarii acestora, precum şi date generale despre prestaţiile sociale acordate în ţara noastră. Totodată, s-a realizat şi o scurtă prezentare a activităţii Serviciului de Asistenţă Socială al Arhiepiscopiei Sibiului, punându-se accent pe activitatea Biroului de Asistenţă Primară.

În continuare s-a trecut şi la lucruri mai practice, cu ajutorul tehnologiei moderne fiindu-le prezentată celor prezenţi o adevărată lecţie despre modul în care ar trebui realizată o strângere de fonduri, despre calităţile celor implicaţi într-o asemenea activitate sau despre relaţia cu donatorii. Totodată s–au dat răspuns tuturor nedumeririlor şi întrebărilor formulate de ascultători.

În încheiere, preotul paroh a mulţumit oaspeţilor pentru vizită şi efortul depus, precum şi doamnelor din Comitetul parohial pentru implicarea de care au dat dovadă ori de câte ori a fost nevoie în îndeplinirea unei sarcini legate de bunul mers al Bisericii. Totodată reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului au fost invitaţi să mai viziteze parohia şi satul Nou Român şi cu prilejul altor ocazii.

Preot paroh Ivănuşcă Liviu Florin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu