Sfinţire de troiţă la Nou Român





La o distanţă de 2 km de Nou Român, spre vest, se găseşte micuţa localitate Poieniţa, acum 50 de ani sat mare si înfloritor, astăzi însă locuit doar de o mână de oameni. Pe drumul care leagă cele două localităţi, chiar la ieşirea din satul nostru, a fost ridicată în vechime de către credincioşii din Nou Român o veche troiţă de lemn. Din cauza trecerii timpului şi a degradării, în primăvara acestui an, veche troiţă a căzut la pământ.

Prin străduinţa şi cheltuiala unei bune familii de credincioşi din Nou Român, familia Nanaşi Cristian şi Doris, ajutaţi la rândul lor de alţi bunăvoitori, în locul vechii troiţe s-a montat alta nouă, din lemn masiv de stejar şi având fundaţie serioasă de beton.

Duminică, 27 noiembrieb 2011, după oficierea Sfintei Liturghii în biserica parohială, preotul paroh, cântăreţii şi ceilalţi credincioşi au pornit în procesiune religioasă, cu prapori şi cu icoane, spre locul unde a fost instalată noua troiţă. Aici s-a săvârşit Slujba Sfinţirii Aghiazmei Mici, iar apoi cu apa sfinţită în acest scop a fost sfinţită noua troiţă, săvârşindu-se Rânduiala Sfinţirii Crucii şi a Troiţei noi.

La finalul sfintei slujbei, preotul paroh Ivănuşcă Liviu Florin a felicitat şi a mulţumit tinerii familii, precum şi tuturor celor care au ajutat, încurajându-i totodată să adauge la aceasta fapta creştinească, alte şi alte fapte vrednice de răsplată.

Pr. paroh Ivănuşcă Liviu Florin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu