NOI APARIŢII EDITORIALE LA EDITURA „ANDREIANA” DIN SIBIU

La editura Arhiepiscopiei Sibiului au apărut în ultima vreme mai multe cărţi teologice. Între acestea amintim  pe cele două publicate de foştii parohi de la Nou Român:
     

  „MOARTEA, PRAGUL DINTRE VIEŢI. GĂNDURI DESPRE MOARTE” - Pr. protopop Vasile Gafton
 Lucrarea cuprinde meditaţii teologice cu privire la trecerea de la viaţa pământească la cea veşnică, în Hristos Cel Înviat.    Cartea părintelui Vasile Gafton este o colecţie de eseuri şi meditaţii cu privire la moarte şi la înţelesurile creştine ale acestei treceri la o nouă existenţă, a comuniunii depline cu Sfânta Treime, în Împărăţia Cerească, o stare făcută posibilă prin opera de răscumpărare a Mântuitorului Iisus Hristos, prin moartea şi Învierea Sa. Publicate în diverse periodice, sau rostite la diferite ocazii, meditaţiile părintelui Vasile Gafton cu privire la moarte şi la viaţa veşnică văd lumina tiparului într-un volum, adresat atât teologilor, cât şi credincioşilor fără studii de specialitate, dar care doresc să cunoască mai multe despre învăţătura creştină asupra trecerii spre veşnicie.



Văzută din tipuri străvechi drept un mare mister, o taină de nepătruns, moartea devine în creştinism o trecere, un prag între două existenţe. Durerea provocată de moarte se transformă în creştinism într-o bucurie a întâlnirii cu Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Cel care a călăuzit viaţa mundană a creştinului şi care cheamă la o infinită împărtăşire din harul ce izvorăşte din Fiinţa divină. Toate răspunsurile la întrebările înţelepţilor din timpuri străvechi cu privire la moarte se găsesc în Hristos.       (ziarullumina.ro)

 - “CUVINTE DIN SCRIPTURI” - EDIŢIA A DOUA – Pr. Gheorghe Streza
Editura „Andreiana“ a Arhiepiscopiei Sibiului a publicat recent a doua ediţie a lucrării „Cuvinte din Scripturi“ a părintelui Gheorghe Streza, slujitor al Catedralei Mitropolitane din cetatea transilvană. Această ediţie este una revizuită şi adăugită şi aduce în plus faţă de prima ediţie noi predici şi cuvântări ale autorului.




Cele 21 de cuvântări adăugate primei ediţii aduc în actualitate problematicile misionare şi catehetice din zilele noastre şi oferă cititorilor posibilitatea de a-şi găsi răspunsuri la felurite întrebări ivite în actuala societate, din ce în ce mai zbuciumată şi zguduită din temelii de noi mişcări atee sau potrivnice Bisericii lui Hristos. În acest context, slujirea pastorală şi învăţătorească a Bisericii devine şi mai importantă, iar astfel de lucrări, precum e cea a părintelui Gheorghe Streza, aduc în actualitate şi fac mai vizibile eforturile clerului de a răspunde nevoilor duhovniceşti ale oamenilor.       (ziarullumina.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu