PAVAZAREA CURŢII BISERICI ORTODOXE DIN NOU ROMÂN




           Una dintre cele mai importante lucrari realizate pe parcursul anului 2016 la Parohia Ortodoxa Nou Romn a fost montarea pavelelor in curtea locasului de cult, de jur imprejurul sfintei biserici , pe o suprafata de aproximativ 300 metri patrati. 
           Lucrarea a fost executata in luna aprilie a acestui an, in timpul Postului Mare, fiind gata pana la slujba Prohodului Domnului, dupa cum ne-am planificat. A fost motivata atat din punc de vedere estetic, dar şi datorită faptului că astfel se reduce semnificativ umezeala în preajma locaşului de cult. 
          Dupa ce a fost indeprtata vegetatia si un stat consistent de pamant, s-a turnat  pietris, s-a tasat, peste acesta s-a pus folie de plastic pentru retinerea umiditatii, iar peste acesta s-a asezat stratul de nisip si au fost montate  pavelele.
       Totodata, a fost daramat gardul ce despartea curtea bisericii de mormantul parintelui Codrea Nicolae, iar monumentul eroului a fost mutat langa acest mormant, astfel incat astazi fac parte din curtea extinsa a sfantului locas si sunt mai bine puse in evidenta.

      În demararea lucrărilor şi ducerea lor la bun sfârşit, parohia noastră a beneficiat de consistentul sprijin oferit de Societatea Sobis SRL si de domnul Nanasi Cristian cu familia, ce au acoperit o parte importantă din cheltuieli şi cărora le şi mulţumim cu această ocazie.


           Pr. Paroh Ivanusca Liviu Florin























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu