Maslu de obște la Nou Român

Duminică, 30 octombrie 2016, în Parohia Nou Român, Protopopiatul Avrig, judeţul Sibiu, a fost săvârşită rânduiala Sfântului Maslu de obşte.  Slujba a fost oficiată de un  sobor de 10 preoţi, invitat special fiind  anul acesta părintele Gheorghe Streza, slujitor la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, fost paroh în urmă cu mai bine de trei decenii al satului Nou Romăn.  La slujbă au particiat un număr mare de credincioşi din sat, cu toţii  bucuroşi de întâlnirea cu fostul părinte sufletesc.
Toţi cei prezenţi, preoţi şi credincioşi deopotrivă, s-au rugat pentru sănătatea lor trupească şi sufletească, dând totodată slavă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le-a revărsat asupra  comunităţii ortodoxe de la Nou Român La sfârşitul slujbei au fost adăugate şi rugăciuni speciale: pentru fiii satului plecaţi la muncă în străinătate, pentru  animalele şi ţarinile celor din sat şi totodată, a fost rostită şi o scurtă rugăciune de comemorare a victimelor Incediului de la Colectiv, eveniment  de la care s-a împlinit exact un an de zile.
Cuvântul de invăţătură a fost rostit de părintele Gheorghe Streza, acesta susţinând credincioşilor prezenţi o frumoasă catheză referitoare la învăţătura ortodoxă despre eshatologie şi viaţa viitoare.
Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească oferită oaspeţilor la sediul Centrului Cultural-educaţional pentru copii şi tineret de la Nou Român.
Autor: pr. Liviu Florin Ivanuşcă









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu