Biserica din Noul Român a fost resfinţită - 28 august 2016


În ajunul praznicului Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, comunitatea din Noul Român, judeţul Sibiu, a trăit clipe de mare bucurie duhovnicească la resfinţirea bisericii parohiale. Slujba de resfinţire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, care a binecuvântat şi inaugurat astfel lucrările de renovare şi de înfrumuseţare realizate în ultimii ani la locaşul de cult închinat Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Prin eforturile comunităţii păstorite de preotul paroh Liviu-Florin Ivănuşcă, la care s-au adăugat sprijinul fiilor satului şi al autorităţilor locale şi judeţene, biserica din Noul Român a fost reparată la exterior, prin schimbarea acoperişului, a tencuielilor şi prin refacerea turnului, iar la interior s-a restaurat catapeteasma, s-a refăcut Sfânta Masă, s-au schimbat pardoseala, strănile şi mobilierul.
IPS Mitropolit Laurenţiu a fost întâmpinat la Noul Român de feciorii călare şi de foarte mulţi credincioşi înveşmântaţi în straie populare. Împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi ierarhul a târnosit locaşul de cult cu Sfântul şi Marele Mir, a refăcut Sfânta Masă aşezând moaşte în piciorul acesteia şi a binecuvântat cu apă sfinţită toate lucrările efectuate.
Credinţa vindecătoare
Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă în apropiere de locaşul de cult. În soborul slujitor au făcut parte decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, protopopul de Avrig, Vasile Gafton şi mai mulţi slujitori ai sfintelor altare din parohiile apropiate.
În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie din Duminica a 10-a după Rusalii, a vindecării lunaticului.
“<>. Deci să încercăm să punem continuu untdelemn în candela credinţei noastre, să avem grijă să nu se stingă, aşa cum astăzi aţi purtat lumânări aprinse în mâini înainte de a intra în Sfântul Altar resfinţit, oferit spe bucuria noastră a tuturor, ca o împlinire”, a subliniat IPS Mitropolit Laurenţiu.
La finalul Sfintei Liturghii, pr. Liviu-Florin Ivănuşcă a fost hirotesit iconom, iar Consiliul şi Adunarea parohiale, Primăria comunei Arpaşu de Jos şi alţi binefăcători au primit acte de cinstire din partea ierarhului. Părintele paroh a amintit în cuvântul său lucrările efectuate în cei zece ani de păstorire la Noul Român şi a mulţumit tuturor pentru eforturile depuse. Ca semn de apreciere a comunităţii pentru vizita în satul sibian, părintele Ivănuşcă i-a oferit ierarhului o icoană cu scena Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul.
Credincioşii s-au închinat în Sfântul Altar şi au cinstit moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.
Autor: Ştefan Mărculeţ - mitropolia-ardealului.ro































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu