CEATA DIN NOU ROMÂN LA FESTIVALUL CETELOR DE LA FĂGĂRAŞ



  Miercuri - 7 Ianuarie 2015, Biserica “Sfântul Ioan Botezătorul” din Făgăraş, (catedrala din centru aflată în construcţie) a găzduit Cea de a VIII – a ediţie a Festivalului Cetelor de feciori din localităţile din judeţul Braşov şi Sibiu considerate a fi parte a Ţării Făgăraşului. La această sărbătoare au participat şi tinerii din Nou Român, băieţi şi fete, îmbrăcaţi în frumoasele  costume noiene, alături de cetele din Arpaşu de Jos şi Arpaşu de Sus. Cetele au fost însoţite de primarii comunelor din care fac parte şi de mulţi dintre preoţii parohi din satele respective.
Aşa cum este tradiţia, cetele s-au adunat în catedrala din Făgăraş pentru a participa la Sfânta Liturghie, la finalul căreia fiecare ceată a prezentat o colindă sau un obicei specific. Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Mitropolit Laurenţiu şi un sobor de preoţi şi diaconi, din care a făcut parte şi preotul paroh din Nou Român,  Ivănuşcă Liviu Florin.              
După slujbă cetaşii au străbătut centrul oraşului  într-o frumoasă paradă populară, fiecare ceată purtând câte o pancartă cu numele satului, făcând astfel cunoscută localitatea din care provin. S-a mers apoi până la o scenă amenajată în aer liber lângă Casa de Cultura a oraşului,  unde feciorii şi fetele au prezentat dansurile folclorice  tradiţionale, iar fiecare ceată a fost premiată de organizatori.

      Pr paroh Ivănuşcă Liviu Florin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu