PREMIEREA MICILOR ICONARI DIN NOU ROMÂN





                                                        RADU DELIA - PREMIUL I


                                                        RADU MARIA - PREMIUL II


                                                      RADU GEORGIANA -PREMIUL III

RADU OCTAVIAN - PREMIUL III

      Iniţierea în tainele pictării Icoanelor pe sticlă este una dintre cele mai apreciate activităţi desfăşurate în cadrul cursurilor de la Centrul Cultural Educaţional pentru Copii şi Tineret „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei” din Nou Român.
În Parohia noastră, în urma cu  doi ani, la iniţiativa doamnei preotese Codrea Maria, a fost înfiinţat „Cercul de pictură Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Prin implicarea doamnei preotese copiii au primit primele noţiuni, cele de bază, şi şi-au exersat abilităţile practice, realizând primele iconiţe.
Activităţile de pictură au continuat şi în anii următori, sub conducerea preotului paroh, elevii mai experimentaţi sprijinindu-i la rândul lor pe copiii începători.
 Duminică,  decembrie 2014, după oficierea Sfintei Liturghii, preotul paroh  a premiat pe cei mai talentaţi dintre micii iconari. Totodată icoanele au fost binecuvântate  prin rostirea rugăciunilor de sfinţire şi stropirea cu apă sfinţită, pentru a putea fi aşezate la loc de cinste în casa creştinilor ortodocşi.

Felicitări tuturor copiilor si va aşteptam la cursurile viitoare în număr cât mai mare !

Pr. Paroh Ivănuşcă Liviu- Florin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu