„PESTE 1000 DE CĂRŢI DONATE ELEVILOR DIN NOU ROMÂN”



Articol apărut  în cotidianul creştin „ZIARUL LUMINA” referitor la acţiunea ce a avut loc in parohia noastră la  data de 8 decembrie 2014







Departamentul social de la Arhiepiscopia Sibiului, în colaborare cu elevii Colegiului Naţional „Samuel von Bruckenthal“ din Sibiu, a organizat o acţiune de donare de cărţi, rechizite şi produse de patiserie pentru elevii din Centrul Cultural-Educaţional pentru Copii şi Tineret „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei“, din localitatea Nou Român, judetul Sibiu. Activitatea a făcut parte din cadrul Proiectului „Donează o carte, înfiinţează o bibliotecă“ şi a fost pregătită timp de mai multe săptămâni de elevii colegiului sibian, coordonaţi de prof. Octavian Pop.



Au fost strânse peste 1000 de cărţi pentru elevi, rechizite, produse de patiserie şi  un televizor. Un grup de 20 de liceeni împreună cu reprezentanţi ai Departamentului social au mers în satul Nou Român, la centrul menţionat, unde au fost primiţi cu bucurie de cei 25 de copii şi de pr. paroh Liviu Florin Ivănuşcă.  Cărţile donate au fost aşezate în biblioteca centrului, iar copiii din Nou Român au susţinut un concert de colinde.



Colaborare şi în alte proiecte

În cuvântul de mulţumire, părintele Liviu Florin Ivănuşcă le-a mulţumit oaspeţilor pentru vizită şi mai ales pentru darurile aduse, subliniind colaborarea cu Departamentul social şi încurajând colaborarea, şi pe viitor, cu elevii Colegiului Naţional „Samuel von Bruckenthal“ din Sibiu.

La finalul concertului de colinde, prof. Octavian Pop a salutat iniţiativa Arhiepiscopiei Sibiului şi a lansat propunerea de a continua colaborarea cu centrul din Nou Român.

Reprezentanţii Departamentul social au transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, şi le-au mulţumit partenerilor pentru buna colaborare în derularea acestei acţiuni.

Centrul de la Nou Român a fost amenajat şi inaugurat în 2012 de parohia de aici, în clădirea fostei şcoli generale din localitate, cedată de Primăria comunei Arpaşu de Jos. În cadrul centrului se oferă gratuit meditaţii, se predau cursuri de pictură şi se fac repetiţiile corului de copii din sat.  (Tudor Costea)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu